niedziela, 30 listopada 2014

TORT CZEKOLADOWY Z KREMEM BANANOWYM I WIŚNIAMI



Tort czekoladowy z bananowym kremem i wiśniami w żelu. Obłożony czekoladą i masą cukrową.
  SKŁADNIKI NA KREM BANANOWY


  • 4 dojrzałe banany
  • 500 g serka mascarpone ( 2 opakowania)
  • 4 łyżeczki cukru pudru
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka żelatyny
Żelatynę rozpuścić w łyżce przegotowanej, ciepłej wody. Odstawić.

Banany obrać ze skórki, pokroić na kawałki i rozetrzeć widelcem lub wrzucić do blendera i przetrzeć na  z cytryną. 

W misce zmiksować serek mascarpone z cukrem pudrem. Dodać banany i rozpuszczoną żelatynę. Miksować do połączenia składników.

Krem schłodzić  w lodówce ok. 20 min.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz