SKŁADNIKI NA KREM
- 1 budyń waniliowy ( bez cukru)
- 1 biała czekolada (100 gr)
- 250 ml mleka
- 3/4 kostki miękkiego masła
Budyń ugotować w 250 ml mleka.Uważać żeby nie powstały grudki, aby temu zapobiec intensywnie mieszać podczas gotowania.
Zdjąć z palnika i wymieszać z połamaną na kostki białą czekoladą. Odstawić do całkowitego wystudzenia.
Masło za pomocą miksera utrzeć w misie na białą masę, następnie stopniowo dodawać zimny budyń. Miksować do połączenia się składników.
Krem gotowy.
KOSZYCZKI Z CIASTA FILO
Rozłożyć po jednym liściu ciasta i delikatnie posmarować masłem.
Podzielić ostrym nożem na 6 kawałków. Układać po 3 plastry, jeden na drugim z przesunięciem. Rak aby rogi ciasta nie nachodziły na siebie.
Formę do muffin nasmarować masłem i układać pocięte kwadraty ścisłe dopasowując do foremki.
Piekarnik nagrzać do do 180 C i piec do uzyskania złotego koloru, ok 8 min.
Ostudzone koszyczki wypełnić kremem udekorować owocami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz